Verkopen met een bedoeling.

Verkoopt U?

Verkoopresultaat is de motor van het bedrijf. Klanten zijn het bloed van de onderneming.  “In economisch opzicht is er niets gebeurt voordat er iets verkocht is”  Verkopers zorgen voor brood op de plank en als het even kan voor meer.

Verkopen vereist heel wat kwaliteit van de verkoper als mens en zeker van zijn concentratie en toewijding tijdens de verkoopgesprekken. Ik denk dat een verkoper een bedoeling heeft, pardon, een bedoeling moet hebben. “Verkopen met een bedoeling” ontspant en ik geef je 3 maal te raden hoe dat voelt. Voor de verkoper en voor de klant.

Mijn slogan;

Verkopen met een bedoeling maakt mij tot verkoper met een bestemming!

Mijn verkoopbedoeling is: mensen het gevoel van voldaanheid te geven dat ze graag willen hebben EN over wat ze kochten EN over zichzelf. Een klant helpen slagen is anders dan een offerte maken en om de opdracht vragen. Volg “een bedoeling” en ga ontspannen aan de slag.  Vraag 100-uit aan de klant wat hij eigenlijk wil. En zorg ervoor dat je wisselgeld krijgt. Krijg je het niet, creëer het dan zelf.Bespreek altijd een alternatief. Duurder, goedkoper, uitgebreider, maakt niet uit. Laat de klant kiezen uit 3 voorstellen. Denk ook eens aan de achterban van de klant. “Met een bedoeling” geef ik aan dat ik  even een professioneel sprintje trek om de behoefte van de klant beter te begrijpen. En met name de achterliggende gedachte zo te begrijpen dat ik me onderscheid van elke concurrent. We kunnen het allemaal.

Waarom zou je sterker worden ?

Deze vraag  niet beantwoorden of “maakt mij niet uit” is ongeveer hetzelfde als stoppen met leven. Immers we leven om ons te ontwikkelen?

Elke levensfase heeft haar eigen ontwikkelingskenmerken. Een kind leert zich om te draaien, rechtop te zitten, te kruipen en vervolgens te lopen. Geen enkele stap kan worden overgeslagen.

Dit gaat een leven lang zo door. Of je nu leert hoe je moet pianospelen of hoe je moet omgaan met je collega’s. Het geldt binnen een huwelijk, een gezin, een organisatie. Of hoe behandel je jezelf?

Als je hierover meer wilt weten, kom dan naar de informatiebijeenkomsten. Klik even op “De bijeenkomsten” hiernaast.

We accepteren dit proces als een principe zo lang het materiële zaken betreft, maar in de persoonlijke sfeer is dat niet duidelijk. En zelfs wanneer we het begrijpen, valt het nog zwaar om ernaar te leven. Soms proberen we een cruciale stap over te slaan om in minder tijd hetzelfde resultaat te boeken.

Stel dat we dit zouden proberen in een natuurlijk groeiproces. Kan een gemiddelde amateurtennisser slagen op professioneel niveau door alleen maar positief te denken? Hoe wil je je vrienden laten geloven dat je kunt spelen als een concertpianist, wanneer je in feite een beginneling bent?

Het is domweg niet mogelijk om het vereiste ontwikkelingsproces te forceren. Zoiets leidt alleen maar tot teleurstellingen “Een reis van duizend kilometer begint bij de eerste meter.”

Advertenties